Kevin Berghout vervolgt korfbalcarrière bij Excelsior

30 Apr 2018

Na de komst van Wayne Stienstra is korfbalvereniging C.K.V. Excelsior verheugd een nieuwe aanwinst te kunnen presenteren: komende zomer maakt Kevin Berghout de overstap naar Excelsior. Na zijn hele leven trots het wit en rood van IJsselvogels te hebben gedragen, neemt Berghout deze stap omdat het zwart-witte Excelsior op dit moment in zijn korfbalcarrière beter past bij zijn ambities.

Momenteel is Berghout al ruim een half jaar op wereldreis door Azië en Australië, maar hij keert ruim voor de start van het nieuwe seizoen terug in Nederland. Berghout start dus volledig fit en fris aan het nieuwe seizoen. “De afgelopen maanden heb ik het korfballen erg gemist, ik kijk uit naar het nieuwe seizoen”, aldus de 23-jarige Moordrechtenaar enthousiast.

Bij Excelsior wordt Berghout herenigd met Mark Glissenaar (vanaf komend seizoen hoofdtrainer bij Excelsior). De oefenmeester heeft lovende woorden voor zijn pupil: “Kevin is een speler met veel snelheid en met aanvallende kwaliteiten. Als zijn schot loopt is het erg moeilijk om hem uit te schakelen. Daarnaast is hij een harde werker.” Berghout noemt zelf eigenlijk dezelfde punten als hem wordt gevraagd naar zijn korfbalkwaliteiten, maar voegt daaraan toe dat hij het “spelletje ook goed kan lezen” en dit graag gebruikt om zijn medespelers vrij te zetten en zelf verdedigend ballen te onderscheppen.

Op de vraag aan Berghout waarom hij naar Excelsior komt, antwoordt de ambitieuze speler luid en duidelijk: “Excelsior wil graag promoveren naar de overgangsklasse en ik hoop daar onderdeel van uit te maken! Het afgelopen seizoen heeft Excelsior lang mee gespeeld om het kampioenschap in de eerste klasse. Eén ding vind ik niet leuk en dat is verliezen, dus moeten we het volgend seizoen maar gaan waarmaken.”

Ook Excelsior reageert bij monde van bestuurslid technische zaken Maarten Taffijn verheugd: “Kevin is een zeer goede aanvaller, een jonge enthousiaste jongen en leuk in de omgang. Tevens heeft hij aangegeven dat naast dat hij wil spelen bij Excelsior hij ook graag een bijdrage aan de vereniging zou willen leveren.”

Kevin Berghout

Kevin Berghout, nu nog op wereldreis, vanaf volgend seizoen in het zwart-wit.Terug naar overzicht