Ledenwerfactie district Noord-West

18 Apr 2018
Naast de landelijke actie vanuit het KNKV vallen er in district Noord-West nog meer prijzen te winnen met de ledenwerfactie die tot 30 juni loopt.

Op de Districtbijeenkomst eind januari hebben wij als bestuur een ledenwerfactie aangekondigd voor ons district. Hiermee hopen wij de “Jack van Driel”-beker weer te winnen. Maar dat is niet het echte doel: we hebben aanwas nodig om de uitstroom te compenseren en om verder te groeien. Dat is nog steeds een doel dat we hebben als Korfbalbond en zo deel uit te blijven maken van de grootste sportbonden waardoor een deel van onze inkomsten financieel gedekt is vanuit het NOC/NSF.

Er zijn drie prijzen te verdelen voor de verenigingen met de grootste procentuele groei:

  • 1e prijs                        Clinic van Korfbalstars
  • 2e prijs                        Korfbalpaal en bal
  • 3e prijs                        3 ballen

De actie loopt tot 30 juni en wij hopen dat alle verenigingen de komende periode druk aan de slag gaan om in ieder geval de uitstroom van het afgelopen seizoen te compenseren. Er zijn 59 verenigingen die per 1 april nog in de min staan. Om het leden uit te drukken gaat het nog om 788 nieuwe leden. Daartegenover staan 29 verenigingen die op nul of op groei staan. Excelsior is met de komst van DKC nog steeds koploper, maar halen daarnaast ook nieuwe leden binnen. Waar we in januari nog slechts 14 verenigingen op nul of in de plus hadden, zien we dus positieve ontwikkeling; het aantal verenigingen is verdubbeld!

De top 10 ziet er als volgt uit:

Vereniging

Aantal nieuwe leden

Procentuele groei

Excelsior (D)

123

36,39%

LYNX

5

11,11%

DOC

8

9,41%

Sporting Andijk

8

9,20%

Oosterkwartier

8

8,99%

DSO (A)

11

8,59%

Rapid

12

7,36%

DKV Victoria

12

7,32%

Madjoe

23

7,10%

Avanti (P)

36

5,90%

 

Met elkaar hebben we nog werk aan de winkel en wil alle verenigingen uitdagen om het Excelsior nog heel lastig te maken!

Mocht je als vereniging meer informatie willen omtrent de ledencijfers, dan is het verzoek om een mail te sturen naar het districtsbestuur, te bereiken via secretariaat.dbnw@knkv.net

 

 

 Terug naar overzicht