Sport Intelligence

19 Apr 2018
Al verscheidene verenigingen binnen ons district Noord-West hebben een gesprek gehad over de Sport Intelligence tool die veel inzichten en idee├źn geeft om bijvoorbeeld tot een goed wervingsplan te komen.

Elders in deze nieuwsbrief hebben we het over Ledenwerving, een belangrijk onderdeel voor elke vereniging. Ter ondersteuning biedt het KNKV de mogelijkheid om gebruik te maken van Sport Intelligence. Deze tool geeft inzicht in wat voor type leden elke vereniging heeft en waar je deze types kunt vinden in je eigen gemeente. Op deze manier kun je gerichter, en hopelijk ook met een grotere slagingskans, nieuwe leden werven.

Binnen Noord-West zijn er al verscheidene verenigingen geweest die uitleg hebben gehad over het gebruik van de tool. Het geeft veel inzichten en ideeën om tot een goed wervingsplan te komen. De laatste stap, het daadwerkelijk benaderen van de potentiele leden is nog steeds een lastige, maar hopelijk weerhoudt dit verenigingen niet om een gesprek aan te vragen voor uitleg en uiteindelijk gebruik van de tool.

In het gesprek wordt uitleg gegeven over hoe de tool werkt en krijgt de vereniging aan het einde haar eigen inloggegevens. Een gesprek is aan te vragen via secretariaat.dbnw@knkv.net. Zorg dat de juiste mensen bij het overleg aanwezig zijn, zodat de wervingsplannen aangevuld kunnen worden op basis van de verstrekte informatie. Het zou zonde zijn als er geen gebruik gemaakt wordt van deze krachtige tool. Als je eerst wat ervaringen wilt horen van verenigingen die al een gesprek hebben gehad, stuur dan een mail naar het hierboven genoemde adres; wij zorgen dat je dan in contact wordt gebracht met één van deze verenigingen.Terug naar overzicht