VALTO C1 derde op NK

19 Mrt 2018

Afgelopen zaterdag 17 maart heeft CKV Valto C1 de derde plaats weten te behalen op het NK C-jeugd in de eerste klasse. Met een tweede plaats in de poule mocht de C1 de finalewedstrijd om de 3e/4e plaats spelen. Door met 10-9 te winnen van CKV Albatros heeft de C1 de bronzen plaats weten te behalen.

Het NK werd gespeeld bij CKV Unitas/Perspectief in Harderwijk. Zaterdagochtend vroeg reisde een bus vol met supporters en spelers af naar Harderwijk met als einddoel een prijs op het eindtoernooi. Aan het toernooi namen acht teams deel, verdeeld over twee poules. Om een plek in de finale te bemachtigen moest Valto eerste worden in de poule.

De eerste wedstrijd tegen streekgenoot KVS (Scheveningen) was gelijk al een finale. Valto wist lange tijd telkens één doelpunt voor te blijven. Anderhalve minuut voor tijd stond het echter 7-8 in het voordeel van KVS. In de laatste minuut weet Valto veel kansen te creëren, maar helaas niet af te ronden. Hierdoor verliest Valto met 7-8. De overige wedstrijden in de poule wist de C1 wel te winnen. Tegen Vitesse werd 10-5 gewonnen en tegen Fortissimo met 9-1. Helaas liet KVS geen punten meer liggen in de poule en was er voor Valto dus een tweede plaats weggelegd.

Door als tweede in de poule te eindigen, mocht Valto de finale om de 3e/4e plek spelen tegen CKV Albatros. Geen onbekende tegenstander, aangezien Valto 2 tegen Albatros op 10 maart het kampioenschap heeft binnengesleept. De wedstrijd tegen Albatros was spannend tot aan het laatste eind. Na de officiële speeltijd stond een gelijkspel op het scorebord. Hierop werd de wedstrijd verlengd met twee keer 5 minuten. In de eerste vijf minuten weet Valto uit te lopen tot 10-8. In de tweede vijf minuten weet Valto niet meer te scoren. Gelukkig weet Albatros maar eenmaal de korf te vinden en eindigt de wedstrijd met 10-9 in het voordeel van Valto.

Marleen Slaman, coördinator C- en D-jeugd: “Ik ben trots. Trots op Valto C1 die in vier wedstrijden laat zien wat ze waard zijn! Trots op een team dat in een kolkende sporthal de 3e plek op het NK weet te behalen! Maar ook trots het meegereisde Valto-publiek. Met elkaar hebben we een geweldige sportieve dag beleefd en mooie herinneringen gemaakt.”

ValtoTerug naar overzicht